EDIBLE LEPIDOPTERANS: PAST, PRESENT AND FUTURE

 

Authors
Hernández-Ramírez, Angélica María
Format
Article
Status
publishedVersion
Description

Many species of insects have used as traditional food by local peoples, mainly in the tropic region. In this study, the edible lepidopterans in Mexico were used as study case that exemplify progress and challenges to incorporate edible insects to large scale human nutrition. Although edible insects have gained increasing interest as alternative food source for the future, caution must be paid to some aspects related to management and conservation of it. The lack of a specific Regulation for edible insects emerges as a key element necessary for ensuring safe consumption and conservation of wildlife populations of insects.
Muchas especies de insectos han sido utilizados como comida tradicional por los pueblos locales, principalmente en la región tropical. En este estudio, los lepidópteros comestibles en México se utilizaron como estudio de caso que ejemplifica el progreso y los desafíos para incorporar a los insectos comestibles a la nutrición humana a gran escala. Si bien los insectos comestibles han ganado un interés creciente como fuente alternativa de alimento para el futuro, se debe prestar atención a algunos aspectos relacionados con el manejo y la conservación de los mismos. La falta de un Reglamento específico para insectos comestibles surge como un elemento clave necesario para garantizar el consumo seguro y la conservación de las poblaciones de insectos silvestres.

Publication Year
2022
Language
spa
Topic
Repository
Revista Alimentos Ciencia e Ingeniería
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https://revistas.uta.edu.ec/erevista/index.php/aci/article/view/1435
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Derechos de autor 2022 Angélica María Hernández-Ramírez