Plan de negocios para la creación de una quesería ubicada en San Miguel de los Bancos

 

Authors
Recalde Guerra, Diego German
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

The Western Quesería Bussiness plan was made to create a cheese factory located at San Miguel de los Bancos, which will provide cheese to Western Pizzeria and their franchises; belonging to the author's family. And will also be offer to the final consumer. The Chapter I contains the business focus and a general approach of it. The Chapter 11 starts explaining the macroeconomic and environmental analysis of the cheese industry; categorized by Central Bank like “non-alcoholic food and beverage production”, in which the variables that will affect it positive or negative will be studied. As a consequence of it, we will determine the opportunities for the Western Queseria implementation. The Chapter 111 contains a research about Quito cheese market in order to approach the offer, acceptation and the product potential demand Because cheese is considered by Ecuadorians as a first need product, the results point that there is and existent consume habit of cheese in the families. They often use it to cook in different ways like preparation of main meals, social events or serve it with wine and bread. The Chapter IV establishes and strategic approach, focusing on the vision and mission of “Ouesería Western”, the tactics and the way the procedures will be done. We will also include the organizational structure that will guarantee and effective management that will be adequate for the costumers needs; and it will be the goals and strategies main support.
El presente plan de negocios fue elaborado con el objetivo de crear una quesería en San Miguel de los Bancos, cuyo fin es el abastecer de queso a la cadena de pizzerías propiedad de la familia del autor del plan y ofrecer al público en general. El Capítulo I, contiene la idea del negocio y su contenido general. El Capítulo II, inició con el análisis del entorno macroeconómico y microeconómico de la industria a la cual pertenece la empresa, catalogada por el Banco Central como “elaboración de alimentos y bebidas no alcohólicas”, donde se estudió a profundidad las variables que van a afectar positiva o negativamente el negocio; encontrando oportunidades para su implementación. En el Capítulo III se investigó el mercado de quesos en la ciudad de Quito, con el objetivo de determinar la oferta, aceptación y demanda potencial del producto, donde se concluyó que existe un hábito de consumo en las familias del queso, ya que es considerado como de primera necesidad o de consumo masivo; además, el gusto que las personas tienen por el queso es alto ya que lo utilizan en distintas ocasiones, tanto para la preparación de comidas en general, consumo directo o para eventos sociales acompañado de productos complementarios como el pan y el vino...

Publication Year
2009
Language
spa
Topic
ALIMENTO
ADMINISTRACIÓN
COMERCIALIZACIÓN
GESTIÓN
Repository
Repositorio Universidad de las Américas
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http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/1388
Rights
openAccess
License
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