Análisis de mercado para la exportación de amaranto ecuatoriano a París

 

Authors
Fierro Altamirano, Santiago Guillermo
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

In Ecuador there is a lot of small farmers of amaranth, which due to lack of knowledge about the benefits of this cereal and low bargaining power have failed to become national and international suppliers. Amaranth is considered a cereal, which has its origin in the Continent of America more than 4000 years. It is considered as a kind almost unknown, but has a worldwide interest for its high nutritional value and also to identify the opportunities within this market. (Universidad de Guadalajara) This analysis presents a proposal for partnership and export of amaranth in order that when applied, the partners meet the same capabilities and strengths to enable them to become exporters...
En el Ecuador existe una gran cantidad de pequeños agricultores de amaranto, que debido a la falta de conocimiento sobre los beneficios de este cereal y el bajo poder de negociación no han logrado convertirse en proveedores nacionales e internacionales. El amaranto es considerado un cereal, que tiene su origen en el continente americano, hace más de 4.000 años. Es considerada como una especie casi desconocida, y el interés mundial por esta planta es muy reciente, respaldado principalmente por su gran valor nutritivo. (Universidad de Guadalajara) Este trabajo busca presentar una propuesta de asociativa y de exportación de amaranto con la finalidad de que al ser aplicada, los socios de la misma reúnan capacidades y fortalezas que les permita convertirse en exportadores...

Publication Year
2012
Language
spa
Topic
AMARANTO EN EL ECUADOR
CARACTERÍSTICAS DEL AMARANTO
PRODUCCIÓN DE AMARANTO
OFERTA Y DEMANDA DE AMARANTO
Repository
Repositorio Universidad de las Américas
Get full text
http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/3160
Rights
openAccess
License
openAccess