Diseño y construcción de un prototipo de una maquina procesadora de café molido que dispensa bolsas para infusión directa en diferentes grados de concentración

 

Authors
Gordón Casco, Alexis Santiago
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

The coffee is a drink with stimulant properties that sharpens the mental approach, for this reason, it is consumed extensively in the world. The important preference decided in the toasted consumption of the drink prepared by means of the process known as direct infusion of ground particles of coffee beans. For this reason, we proposed to innovate in the traditional process of the making of this drink across the manufacture of bags of ground coffee, similar to the existing tea bags on the market, the same that it allows to prepare coffee leaked by means of direct infusion with the versatility of doing under different concentrations between each cup, depending on the tastes and preferences of the consumer...
El café es una bebida con propiedades estimulantes que agudiza el enfoque mental, por esta razón, es consumido ampliamente en el mundo. Se determinó la importante preferencia en el consumo de la bebida preparada mediante el proceso conocido como infusión directa de partículas molidas de granos de café tostado. Por esta razón, se propuso innovar el proceso tradicional de la elaboración de esta bebida a través de la fabricación de bolsas de café molido, similares a las bolsas de Té existentes en el mercado...

Publication Year
2019
Language
spa
Topic
Diseño de máquinas -- Molienda -- Tesis y disertaciones académicas.
Diseño de máquinas -- Embalaje.
Tecnología
Máquinas
Repository
Repositorio Universidad San Francisco de Quito
Get full text
http://repositorio.usfq.edu.ec/handle/23000/8357
Rights
openAccess
License
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/