Salak y sus posibles aplicaciones en la gastronomía ecuatoriana

 

Authors
Ortiz Dávila, María Emilia
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

Salak is a fruit from a palm, which is native from Indonesia, and it´s very popular in Asian markets. The objective of this work was to investigate how this fruit came to Ecuador and how can it be introduced into the country's gastronomy. In order to obtain the necessary information, a field trip was made to the place where the person who introduced this fruit to Ecuador resides, with the desire of know him personally and listen to his story...
El salak es una fruta proveniente de una palma, la cual es originaria de Indonesia, y es muy popular en los mercados asiáticos. El objetivo de este trabajo fue investigar cómo llegó esta fruta al Ecuador y cómo se la puede introducir en la gastronomía del país. Para lograr obtener la información necesaria, se realizó una salida de campo hacia el lugar donde reside la persona que introdujo esta fruta al país, con el fin de conocerlo personalmente y escuchar su historia...

Publication Year
2018
Language
spa
Topic
Gastronomía -- Investigaciones -- Ecuador -- Tesis y disertaciones académicas.
Cocina ecuatoriana
Tecnología
Gastronomía
Repository
Repositorio Universidad San Francisco de Quito
Get full text
http://repositorio.usfq.edu.ec/handle/23000/7972
Rights
openAccess
License
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/