Desarrollo de un nuevo producto aderezo sustituto de la mayonesa, exento de huevo, bajo en grasa y a base de proteína de soya

 

Authors
Dávila Arregui, María Elizabeth; Donoso Paz, Dayana Priscila
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

This thesis presents an investigation and creation of a new product which gives to the consumer the option to replace the traditional mayonnaise, keeping similar organoleptic properties. It is a vegetal dressing that offers improved nutritional values because of its formula. This product has low quantities of oil, it doesn't contain egg and it has been formulated with soy protein. As a result, this investigation aims for an interesting and healthy proposal that could be useful for the sauces and garnishes market.
En el siguiente documento se presenta el desarrollo de un nuevo producto, que busca ser similar a la mayonesa en cuanto a sus propiedades organolépticas. Se trata de un aderezo vegetal, con mejores cualidades nutricionales que la mayonesa tradicional ya que en su formulación, la cantidad de aceite utilizada es mínimo, no contiene huevo y es a base de proteína de soya. Siendo así una saludable e interesante propuesta que puede ser muy útil en el mercado de salsas y aderezos.

Publication Year
2011
Language
esp
Topic
Soya - Productos derivados
Soya - Productos industriales
Tecnología de alimentos
Tecnología
Gastronomía
Repository
Repositorio Universidad San Francisco de Quito
Get full text
http://repositorio.usfq.edu.ec/handle/23000/1194
Rights
openAccess
License
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/