Servicios de alimentación saludable para niños y adultos

 

Authors
Gongotena Duchna, Cristian Esteban
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

This business plan study the feasibility of the undertaking of the company "Nutrisabor". Nutrisabor will be a company that aims to satisfy the growing needs of families and their children to have a nutritious diet and a good food quality. The business will offer delivery service of lunch, brunch and children's lunchboxes. The extra value of this entrepreneurship will be the nutritional advice for both children and parents. Through market research we determinate that the business will operate in the northern sector of Quito, where it has been found that has a daily market potential near 431630U$D. The goal is to reach in 5 years 2% of market share. The business proposal is to provide a complete nutritional plan for the family. The company will give our customers an initial diagnosis and a proper and personalized diet. "Nutrisabor" delivered to adult’s brunch and lunch and a lunch box and a lunch for the kids to guarantee the required nutritional components of the plan. All the preparation of the meals will be made with the support of a chef to ensure good taste and quality product. The company must be positioned as a promoter of healthy living by eating what we like. To ensure the sells the company will established agreement with companies and schools. The financial result of the project tell us that it is viable and that with a small and very conservative participation of 1.66% after 5 years we can get a NPV of 748,727 and an IRR of 67.67%.
El presente plan de negocio estudia la factibilidad de realizar el emprendimiento de la empresa “Nutrisabor”. Nutrisabor será una empresa que busca satisfacer la necesidad creciente de las familias y de sus hijos de tener una alimentación nutritiva así como de buena calidad. El emprendimiento ofrecerá el servicio de almuerzos, brunch y loncheras infantiles a domicilio mediante una asesoría nutricional integral, tanto para niños y padres. Se ha determinado mediante una investigación de mercado que el negocio funcionará en el sector norte de Quito, en donde se ha encontrado que se tiene un mercado potencial diario de cerca de 431630U$D. Se pretende obtener en 5 años una participación de cerca del 2%. Se ha planteado ofrecer una planificación nutricional completa para la familia en donde se brindará a las personas un diagnóstico inicial y una dieta nutricional adecuada y personalizada. De esta forma “Nutrisabor” entregará a los adultos un brunch y un almuerzo y para niños una lonchera y un almuerzo, para que se garanticen los componentes nutritivos requeridos de la planificación. La preparación de los alimento se lo realizará con apoyo de un chef para garantizar un buen sabor y producto de calidad. Se posicionará a la empresa como gestor de vida saludable, alimentando con lo que le gusta a cada uno. Se pretende realizar acuerdo con empresas y colegios para maximizar las ventas. Los resultado financieros nos arrojaron que le proyecto es viable y que con una participación muy conservadora en volumen del 1.66% en almuerzos a cabo de 5 años se obtiene un VAN de 748727 y un TIR de 67,67%.

Publication Year
2014
Language
esp
Topic
Ciencias sociales
Historia económica
Historia económica
Macro entorno
Repository
Repositorio Universidad San Francisco de Quito
Get full text
http://repositorio.usfq.edu.ec/handle/23000/3605
Rights
openAccess
License
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/