Elaboración de queso mozarella

 

Authors
Toalombo Toalombo, Luis Alberto
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

Mozzarella cheese is a fresh cheese, soft, elastic and oily pasta. 100g of cheese equivalent to 246 calories. Those made with cow's milk, contains 18% protein. As almost all cheeses, from the fresh milk serum is separated by addition of rennet and lactic acid bacteria, besides being what is known as curd: milk solids. In preparing the mozzarella curd, previously and cut it acidified diced, placed in a large saucepan with water at 60 ° C, so that all separated from the curd cubes are reattached by operation of suitable temperature and acidity.
El queso Mozzarella es un queso fresco, de pasta blanda y elástica y graso. 100 gr de queso equivalen a 246 calorías. Los elaborados con leche de vaca, contiene un 18% de proteínas. Como a casi todos los quesos, a partir de la leche fresca se le separa el suero por medio del cuajo y las bacterias ácido-lácticas, quedando por otra parte lo que se denomina como cuajada: los sólidos de la leche. En la elaboración de la mozzarella la cuajada, acidificada previamente y cortada en cubitos, se coloca en una gran cacerola con agua a más de 60 ºC, de tal forma que todos los cubos separados de la cuajada se vuelven a unir por efecto de la temperatura y la acidez adecuada.

Publication Year
2016
Language
spa
Topic
ELABORACIÓN DE QUESO
MOZARELLA
Repository
Repositorio Universidad Estatal de Bolivar
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http://dspace.ueb.edu.ec/handle/123456789/1415
Rights
openAccess
License