Elaboración de queso mozarella
- Authors
- Toalombo Toalombo, Luis Alberto
- Format
- BachelorThesis
- Status
- publishedVersion
- Description
Mozzarella cheese is a fresh cheese, soft, elastic and oily pasta. 100g of cheese equivalent to 246 calories. Those made with cow's milk, contains 18% protein. As almost all cheeses, from the fresh milk serum is separated by addition of rennet and lactic acid bacteria, besides being what is known as curd: milk solids. In preparing the mozzarella curd, previously and cut it acidified diced, placed in a large saucepan with water at 60 ° C, so that all separated from the curd cubes are reattached by operation of suitable temperature and acidity.
El queso Mozzarella es un queso fresco, de pasta blanda y elástica y graso. 100 gr de queso equivalen a 246 calorías. Los elaborados con leche de vaca, contiene un 18% de proteínas. Como a casi todos los quesos, a partir de la leche fresca se le separa el suero por medio del cuajo y las bacterias ácido-lácticas, quedando por otra parte lo que se denomina como cuajada: los sólidos de la leche. En la elaboración de la mozzarella la cuajada, acidificada previamente y cortada en cubitos, se coloca en una gran cacerola con agua a más de 60 ºC, de tal forma que todos los cubos separados de la cuajada se vuelven a unir por efecto de la temperatura y la acidez adecuada.
- Publication Year
- 2016
- Language
- spa
- Topic
- ELABORACIÓN DE QUESO
MOZARELLA
- Repository
- Repositorio Universidad Estatal de Bolivar
- Get full text
- http://dspace.ueb.edu.ec/handle/123456789/1415
- Rights
- openAccess
- License