Elaboración de salchicha vienesa

 

Authors
Cantos Ortiz, Flor Silvana
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

In Vienna Wiener name ((sausage) Viennese) easily leads to confusion, since it is a type of cold cuts, and so are called Frankfurter. In Swabia, where he often served in Linsen mit Spätzle (lentils with pasta), they are called Saitenwurst (tripe sausage, or often simply Saiten) and in some regions also Wienerle (small Viennese) Normal Viennese .A weighs between 50 and 70 g. The longest, about 60 cm, are also called Sacherwürstel (Sacher sausages) and weigh between 85 and 90 g. Both varieties are usually served in pairs. Smaller Cocktailwürstel (cocktail sausages) or Teewürstel (tea sausage) weighs 30 g. The Meraner Würstchen (sausages Merano) have a slightly spicy flavor and include ham hocks. History The dispute over the origin of the sausage is ancient: in Frankfurt the Frankfurter Würstchen known supposedly already in the Middle Ages. It is even said that the Viennese invented allí.Por other hand, it says it was Johann Georg Lachner (1772-1845), A butcher from Frankfurt who emigrated to Vienna, where the Frankfurter calls were a great success, ranging from the nineteenth century. Lahner was Gasseldorf in francophone Switzerland. He learned the butchery in Frankfurt. In the early nineteenth he moved to Vienna, where from May 15, 1805 sold in the current Street # 111 Neustiftgasse their smoked sausage with a slightly different recipe, adding beef (now usually 30% . At that time the butchers of beef and pork were strictly separated in Frankfurt, but not in Vienna, so that Lahner could produce their frankfurters this anyway.1 This story is the version of the Lahner family. The Appetit-Lexikon Austrian 1894 did not mention Lahner, but said, "The Frankfurter Würstchen pork minced tripe ram the thickness of a finger are an invention of the nineteenth century, which in 1840 came from southern Germany to Vienna. "2 No mention is made veal. In the nineteenth century they were made in Austria served with horseradish and beer as an aperitif
En Viena el nombre Wiener ((salchicha) vienesa) lleva fácilmente a confusión, ya que es un tipo de fiambre, y por eso se denominan Frankfurter. En Suabia, donde se sirven a menudo en los Linsen mit Spätzle (lentejas con pasta), se llaman Saitenwurst (salchichas en tripa, o a menudo simplemente Saiten) y en algunas regiones también Wienerle (vienesa pequeña).Una vienesa normal pesa entre 50 y 70 g. Las más largas, de unos 60 cm, se llaman también Sacherwürstel (salchichas de Sacher) y pesan entre 85 y 90 g. Ambas variedades suelen servirse en pares. Las más pequeñas Cocktailwürstel (salchichas de cóctel) o Teewürstel (salchichas de té) pesan 30 g. Las Meraner Würstchen (salchichas de Merano) tienen un sabor algo picante e incluyen trozos de jamón. La disputa sobre el origen de la salchicha es antiguo: en Fráncfort del Meno se conocía la Frankfurter Würstchen supuestamente ya en la Edad Media. Se dice incluso que la vienesa se inventó allí. Por otro lado, se dice que fue Johann Georg Lachner (1772–1845), Un carnicero de Fráncfort que emigró a Viena, donde las llamadas Frankfurter fueron un gran éxito, extendiéndose desde el siglo XIX. Lahner era de Gasseldorf, en la Suiza Francófona. Aprendió el oficio de carnicero en Fráncfort. A principios del XIX se trasladó a Viena, donde desde el 15 de mayo de 1805 vendió en el actual n.º 111 de la calle Neustiftgasse sus salchichas ahumadas con una receta ligeramente diferente, añadiendo ternera (actualmente suele ser un 30%). En aquella época los carniceros de ternera y cerdo estaban estrictamente separados en Fráncfort, pero no en Viena, de forma que Lahner pudo producir sus frankfurters de esta forma.1 Esta historia es la versión de la familia Lahner. El Appetit-Lexikon austriaco de 1894 no mencionaba a Lahner, pero sí decía: «La Frankfurter Würstchen de carne de cerdo picada en tripa de carnero del grosor de un dedo son una invención del siglo XIX, que en 1840 vino del sur de Alemania a Viena.»2 No se hace mención a la ternera. En el siglo XIX se tomaban en Austria acompañadas con rábano picante y cerveza como aperitivo

Publication Year
2016
Language
spa
Topic
SALCHICHA
VIENESA
ESCALDADO
ELABORACIÓN
Repository
Repositorio Universidad Estatal de Bolivar
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