Snack nutritivo en base de arroz y soya: Ramones

 

Authors
Jaramillo Burbano, María Elisa; Reinoso Silva, Erika Adelaida
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

The purpose of this thesis is to develop a new product, snack type, using rice and soy as main raw materials. Regarding the bill of materials of this product, soybean is a leguminous plant with a lot of healthy benefits due to its high protein value. While rice as a cereal, provides energy and it’s a good source of vitamins. The process at early stage consists on blending the main ingredients together in order to obtain a product with a complete aminoacid profile. Furthermore, soy has cysteine and methionine as restrictive aminoacids, while rice is a good source of these nutrients.
La soya es una leguminosa que presenta características beneficiosas para la salud, debido a su gran contenido proteico. El arroz, es un cereal de aporte energético y constituye buena fuente de vitaminas. El objetivo de esta tesis fue desarrollar un nuevo producto mediante el empleo de arroz y soya como materias primas principales. Se utilizaron estos materiales, para que se complementen nutricionalmente en cuanto al perfil de aminoácidos. La soya tiene la cisteína y metionina como aminoácidos limitantes, mientras que el arroz es buena fuente de estos nutrientes.

Publication Year
2009
Language
esp
Topic
Tecnología de alimentos
TECNOLOGÍA
TECNOLOGÍA QUÍMICA
Repository
Repositorio Universidad San Francisco de Quito
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http://repositorio.usfq.edu.ec/handle/23000/1088
Rights
openAccess
License
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/