Desarrollo y elaboración de un snack expandido con sabor a camarón y estudio de factibilidad para la instalación de una planta procesadora en la Provincia de Pichincha

 

Authors
Cadena de la Torre, María Isabel
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

Camacronch is a snack with an airy and crunchy structure. In Ecuador, shrimps are well known crustaceans. Ecuadorian people like it, not only for its good flavor, but also for the important roll which shrimps have in Ecuador’s economy; its exportation has created a great income in it. Based on these characteristics, Camacronch is created using cassava starch as the base and shrimp artificial flavor as its unique characteristic. As any other market, the Ecuadorian market has a variety of snacks in shelves. Most of them use corn as its raw material and different production methods in order to make different products. Some other snacks which can be found in the market are fried potatoes as well as other fried tuber species and fried pork skin which also has an airy crunchy structure.
Camacronch es un snack expandido innovador e impactante gracias a su característico sabor a camarón. En el Ecuador, el camarón es un producto ampliamente conocido y bien aceptado por el paladar de sus consumidores. Así también, su fuerte participación en la economía del país gracias a su exportación. Es así que se decide aprovechar estas características para crear un nuevo e interesante snack expandido a base de uno de los tubérculos de gran producción en el Ecuador, la yuca. En el mercado ecuatoriano vemos una gran variedad de snacks, la mayoría de ellos elaborados en base a maíz, así también están las papas fritas y otros tubérculos fritos o los llamados chicharrones, elaborados con cuero de cerdo.

Publication Year
2008
Language
esp
Topic
Tecnología de alimentos
Camarones
TECNOLOGÍA
TECNOLOGÍA QUÍMICA
Repository
Repositorio Universidad San Francisco de Quito
Get full text
http://repositorio.usfq.edu.ec/handle/23000/1082
http://repositorio.usfq.edu.ec/handle/23000/1083
Rights
openAccess
License
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/